Love Note Love Case Love List

5 rețete romantice pentru a-ți surprinde partenerul – cu orice ocazie

Te-ai săturat să gătești mereu același lucru? Te întrebi mereu "ce să preparăm din nou"? Cauți idei de rețete speciale pentru a-ți surprinde partenerul de Ziua Îndrăgostiților, de aniversare sau de ziua ta de naștere?

Nu căuta mai departe, am adunat rețetele și deserturile noastre romantice preferate, astfel tu să poți alege din ele. Ne-am gândit la toată lumea: iubitori de carne, vegetarieni și persoane care au poftă de dulce.

[:ro]goulash[:]

Friptură cu sos gulaș și cartofi dulci prăjiți

Friptură delicioasă cu sos de gulaș pentru o cină sănătoasă, înbogățită cu cartofi dulci prăjiți, spanac și roșii cherry.

Ingrediente

  • 3 lingurițe de ulei de rapiță șu un extra pentru fripturi
  • 250 g cartofi dulci, curățați și tăiați felii
  • 1 lingură de frunze proaspete de cimbrișor
  • 2 cepe mici, tăiate și feliate
  • 1 ardei verde, fără semințe și tăiat în cubulețe
  • 2 căței de usturoi, tăiați felii
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 85 g de roșii cherry, tăiate în două
  • 1 lingură de piure de roșii
  • 1 linguriță de praf de bulion de legume
  • 2 fripturi de 125 g,unse cu puțin ulei de rapiță
  • 200 g de baby spanac, înăbușit în tigaie sau la microunde

Preparare

Pasul 1

Preîncălziți cuptorul la 240C/220C și așezați un grătar peste tava de copt. Se amestecă cartofii dulci și cimbrișorul cu 2 lingurițe de ulei într-un bol, apoi se împrăștie pe grătar și se lasă deoparte.

Pasul 2

Încălziți 1 linguriță de ulei într-o tigaie antiaderentă, adăugați ceapa, acoperiți tigaia și căliți timp de 5 minute. Îndepărtați capacul și amestecați. Adăugați ardeiul verde și usturoiul, acoperiți tigaia și căliți încă 5 minute. Puneți cartofii la cuptor pentru 15 minute.

Pasul 3

În timp ce cartofii se prăjesc, adăugați paprika afumată la legume, turnați 150 ml de apă peste ele și adăugați roșiile, pasta de tomate și praful de ciorbă. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.

Pasul 4

Într-o tigaie antiaderentă încinsă, prăjiți fripturile timp de 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea lor, apoi odihniți-le timp de 5 minute. Se pune sosul de gulaș în farfurii, așezați fripturile și se servește cu garnitură.

[:ro]gnocchi[:]

Gnocchi cacio e pepe

Un bol de gnocchi cu parmezan și piper negru. Simplu, dar delicios – și, cel mai bun lucru este că se prepară în doar șapte minute.

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 60 g parmezan ras fin
  • 2 lingurițe de piper negru
  • frunze de salată pentru servire (opțional)

Preparare

Pasul 1

Fierbeți gnocchi conform instrucțiunilor de pe ambalaj într-o cratiță cu apă clocotită ușor sărată. Scurgeți și puneți deoparte 200 ml din apa de gătit.

Pasul 2

Se încălzește untul într-o tigaie. Adăugați gnocchi, brânza și piperul și 150 ml din apa în care ați fiert gnocchi, fierbeți la foc mare și amestecați energic până când untul se topește și acoperă toată cantitatea de gnocchi. Adăugați mai multă apă rezervată dacă este necesar. Se condimentează cu sare după gust. Serviți gnocchi preparați cu salată proaspătă.

[:ro]mascarpone[:]

Risotto cu roșii și mascarpone

Risotto delicios cu roșii și mascarpone, perfect pentru un meniu de Ziua Îndrăgostiților sau pentru o cină specială în timpul săptămânii.

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată foarte mărunt
  • 1 cățel mare de usturoi, pisat
  • 175 g orez pentru risotto
  • 400 g conservă de roșii
  • 600 ml de bulion (poate fi de carne sau de legume)
  • 30 g parmezan ras
  • 30 g mascarpone
  • ½ legătură mică de busuioc, tocat

Preparare

Pasul 1

Se încălzește uleiul într-o cratiță. Se adaugă ceapa cu praf de sare și căliți timp de 10 minute sau până când se înmoaie și devine translucidă, apoi se adaugă usturoiul pisat și se călește încă 1 minut. Adăugați orezul și gătiți timp de 2 minute.

Pasul 2

Adăugați roșiile și aduceți la fierbere. Adăugați jumătate din bulion și fierbeți amestecând continuu până când orezul absoarbe. Turnați restul de bulion, câte o lingură pe rând și gătiți până când orezul este al dente, amestecând constant, timp de aproximativ 20 de minute.

Pasul 3

Se adaugă parmezanul, mascarpone și busuiocul și se condimentează după gust.

[:ro]tarte[:]

Mini tarte cu gem

Coaceți mini tartele noastre preferate cu gem, garantat că va fi un desert preferat – în plus, sunt gata în mai puțin de jumătate de oră dacă folosiți produse de patiserie preambalate.

Ingrediente

  • 250 g de făină simplă, plus o mică cantitate pentru suprafața de lucru
  • 125 g de unt, răcit și tăiat în cuburi, plus o mică cantitate pentru ungerea formei
  • 1 ou
  • 1 păstaie de vanilie, cu semințele scoase (opțional, poate fi înlocuită cu 1 linguriță de aromă)
  • 100 g gem, jeleu de fructe sau dulceață după gustPreparare

Pasul 1

Puneți făina, untul și un praf sare într-un castron și frecați-le cu vârful degetelor (sau amestecați aceste ingrediente cu un robot de bucătărie). Când amestecul are consistența asemănătoare pesmetului proaspăt, se adaugă oul și vanilia. Adăugați 1 lingură de apă rece, apoi începeți să frământați aluatul cu mâinile – încercați să nu frământați prea mult. Dacă este cazul, puteți să mai adăugați o lingură de apă. Aluatul obținut împachetaț în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de 30 de minute.

Pasul 2

Preîncălziți cuptorul la 200C pentru un cuptor cu ventilație sau la 180C pentru un cuptor cu gaz. Ungeți formele de brioșe și presărați făina pe suprafața de lucru. Desfaceți și întindeți aluatul până la grosimea unui deget și tăiați cercuri de mărimea care să încapă în formele de brioșe. Puneți 1-2 lingurițe de umplutură în fiecare și, dacă doriți, decupați inimioare din aluat (perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților) și puneți-le deasupra.

Pasul 3

Coaceți timp de 15-18 minute sau până când aluatul devine auriu și umplutura începe să facă bule. Se lasă să se răcească în formă câteva minute, apoi se transferă cu grijă pe un grătar pentru a se răci complet.

[:ro]choco[:]

Tartă cu ciocolată și rodie

Această prăjitură bogată în ciocolată neagră este o alternativă excelentă la orice tort și un desert foarte aspectuos pentru o cină de petrecere.

Ingrediente

  • 225 g de unt nesărat, plus o cantitate mică pentru ungere
  • 250 g ciocolată neagră (70% cacao), tăiate în cuburi
  • 5 ouă
  • 225 g zahăr brun, se presează cu degetele pentru a elimina cocoloașele.
  • 85 g migdale măcinate
  • 50 g făină albă, plus 1 lingură de făină suplimentară.

Pentru glazură

  • 150 ml de frișcă
  • 100 g ciocolată neagră (70% cacao), mărunțită grosier
  • 1 lingură de zahăr pudră, cernută
  • un pumn de semințe de rodie
  • Preparare

Pasul 1

Se unge generos o formă de tort de 23 cm și se tapetează fundul cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 180C/160C (ventilație/gaz). Se pun untul și ciocolata într-un bol și se topesc încet, fie în bain-marie, fie în cuptorul cu microunde. Se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă deoparte.

Pasul 2

Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă zahărul și se bat cu un tel de mână timp de 5-8 minute, până când se îngroașă și spumă își dublează volumul. Turnați foarte ușor amestecul de ciocolată în castron, puțin câte puțin, încorporându-l ușor în aluat, puțin câte puțin, asigurându-vă că dispar orice bule din aluat pentru care ați muncit atât de mult. Cerneți migdalele, făina și ¼ linguriță de sare, apoi amestecați unifrom. Turnați încet aluatul în formă. Așezați forma în cuptor pe grătarul din mijloc și coaceți timp de 30-35 de minute. Scoateți blatul din cuptor și lăsați blatul să se răcească.
Este posibil ca prăjitura să se scadă în înălțime și să crape puțin, ceea ce este în regulă.

Pasul 3

Se fierbe frișca pentru glazură. Puneți ciocolata într-un bol cu zahărul pudră și turnați frișca fierbinte peste ea. Se lasă să stea câteva minute, se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă să se răcească și să se îngroașe timp de 10 minute. Scoateți cu grijă prăjitura din formă pe o farfurie, apoi întindeți glazura deasupra și lăsați-o să se scurgă pe margini. Se lasă să se întărească câteva minute, apoi se presară cu semințe de rodie și se dă la rece câteva ore sau se servește imediat.

Sursa: www.bbcgoodfood.com